Bosna i Hercegovina     | 23.09.2021. 18:27 |

Zvizdić: Neophodna realizacija kapitalnih projekata u USK

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 23. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prilikom današnje posjete Unsko-sanskom kantonu (USK) sastao se sa kantonalnim premijerom Mustafom Ružnićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem.

 - Razgovarali smo o aktuelnoj situaciji u ovom dijelu BiH, a prvenstveno o razvojnim projektima i ogromnim potencijalima Unsko-sanskog kantona. Složili smo se da je u proteklom periodu bilo mnogo obećanja predstavnika državne i federalne vlasti, ali da je ipak neophodna konkretna realizacija svih tih obećanja, naročito kada su u pitanju kapitalni ekonomski i društveni projekti. Krajina je jedno od najvažnijih strateških područja u državi i zato je potrebno što prije krenuti u realizaciju projekata modernijeg cestovnog povezivanja sa Sarajevom, rješavanja pitanja vojne imovine i brojnih drugih pitanja. Ja sam obećao pomoć, naravno onoliko koliko to trenutne moje mogućnosti dozvoljavaju - kazao je Zvizdić.

Premijer USK Mustafa Ružnić naglasio je važnost projekta modernijeg cestovnog povezivanja Bihaća i Sarajeva, kao i izgradnje putnih komunikacija u samom kantonu, o kojima se priča već godinama.

- To su projekti koji će omogućiti privredni razvoj, kao i iskorištavanje ogromnih turističkih potencijala ovog kraja. Jasno nam je da to možemo postići samo zajedničkim radom i naporima, jer je zaista došlo vrijeme da silna obećanja počnemo pretvarati u konkretna djela - riječi su premijera Ružnića.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH Denis Zvizdić s bihaćkim gradonačelnikom Fazlićem razgovarao je i o trenutnoj situaciji sa migrantima i izbjeglicama, ali i eventualnim predispozicijama za provođenje projekta plinifikacije u kantonu.

 - Svaki predstavnik državne ili entitetske vlasti u BiH uvijek je dobrodošao u Bihać, naročito kada je raspoložen pomoći u rješavanju određenih problema za naše građane. Na primjer projekat plinifikacije bi morao biti riješen na državnom nivou, jer bi se to moralo uraditi uz pomoć i saradnju Republike Hrvatske. Upoznao sam gospodina Zvizdića i sa svime što je urađeno u projektu Aerodroma Bihać, te vidljivim pomacima kada je u pitanju angažman državnih institucija u situaciji sa migrantima i izbjeglicama - rekao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Razgovarano je i o uspješnoj turističkoj sezoni, te mogućnostima za još kvalitetnije iskorištavanje prirodnih potencijala i resursa na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Zvizdić sa Chungongom: Sukobi i ratovi nisu rješenje, potreban dijalog među civilizacijama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo