Stranačke aktivnosti     | 24.09.2021. 10:50 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Odluka Ustavnog suda BiH kojom šume Republike Srpske proglašava državnom imovinom BiH je lakrdija i rušenje BiH. Ustav BiH nigdje ne daje nadležnosti nivou BiH nad šumama niti su obligacioni odnosi nadležnost BiH, poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić.

''Ustavni sud BiH na sebe je preuzeo ulogu OHR-a i svojim odlukama, suprotnim Ustavu BiH, ustanovio praksu mijenjanja Ustava BiH na štetu entiteta. Prvo su nam oteli zastavu, grb i himnu – naš identitet, onda je na red došlo poljoprivredno zemljište, pa rijeke, a sad i šume – naša teritorija. Dosta je bilo!'', kaže prvi čovjek DNS-a.

On kaže da ne postoji taj sud koji Srpskoj može oteti njenu imovinu, njene resurse.

''Ako ne kažemo dosta, uzeće nam i planine, energetske resurse, rudnike i na kraju i vazduh. Ostaćemo raja koja će raditi na tuđem. I Osmanlije su bile pravednije i blaže od Ustavnog suda BiH'', ističe on.

Nešić je pozvao sve političke partije iz Republike Srpske da zajedno nađu odgovor na grubi nasrtaj na ustavni položaj Republike Srpske i zaštite njenu i sadašnjost i budućnost.

''Ako po ovom pitanju ne budemo zajedno, složni i istrajni, bojim se da će nas naša djeca kleti i pitati zašto ih očevi ostaviše bez države koju su im djedovi ostavili'', poručio je Nešić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

DNS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje za javnost DNS

Saopćenje za javnost DNS

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom