Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 14:36 |

KJKP Toplane: Do kraja dana očekuje se normalizacija u isporuci prirodnog gasa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - U Kantonu Sarajevo jutros je došlo do obustave u isporuci prirodnog gasa za korisnike centralnog grijanja, kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, prema KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. 

Za prekid u isporuci prirodnim gasom, kako se navodi u saopćenju preduzeća "Toplane Sarajevo" ni na koji način nisu odgovorne KJKP "Toplane-  Sarajevo" d.o.o.

- Na žalost, obustava u isporuci prirodnog gasa prema  KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. za posljedicu ima prekid  u proizvodnji i isporuci toplotne energije prema korisnicima centralnog grijanja - ističe se u saopćenju.

Kako su u tom preduzeću obaviješteni, dodaje se, do prekida u isporuci prirodnog gasa je došlo zbog pada pritiska u sistemu, te trenutne nemogućnosti "Energoinvest" d.d. da  osigura potrebne količine  prirodnog gasa za  KJKP "Sarajevogas" d.o.o. kao dobavljača.

Normalizacija u isporuci prirodnog gasa prema KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. se očekuje danas do kraja dana.

- U protivnom,  KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o.  će, u cilju zadovoljstva korisnika, biti primorane pokrenuti proceduru i zatražiti saglasnost za korišenje alternativnog goriva za proizvodnju toplotne energije, kako bi funkcija zagrijavanja korisnika bila čim prije ponovno uspostavljena - naglašava se u saopćenju KJKP "Toplane Sarajevo".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Toplane - Sarajevo: Prekid isporuke gasa na lokaciji novog kružnog toka kod GRAS-a

KJKP "Toplane Sarajevo" - Umanjenje decembarskog računa 2023. godine

Vlada KS donijela odluku o umanjenju decembarskog računa korisnicima centralnog grijanja 'Toplana'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo