Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 14:58 |

Sastanak Predsjedništva VSTV-a BiH i OSA-e bio je isključivo službene prirode

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Sastanak Predsjedništva VSTV-a BiH i OSA-e bio je isključivo službene prirode i zvaničnog karaktera, saopćio je danas VSTV povodom informacija objavljenih u pojedinim medijima vezano za sastanak Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV BiH) i direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osmana Mehmedagića i saradnika.

Kako je navedeno sastanak Predsjedništva VSTV-a BiH i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića sa saradnicima je organizovan po prijemu Informacija/dokumenta od OSA-e i na prijedlog za održavanje sastanka sa rukovodstvom VSTV-a BiH upućenog od OSA-e.

Uimee Predsjedništva VSTV-a BiH sastanku, 9.juna  2021. godine u prostorijama VSTV- BiH, su prisustvovali predsjednik VSTV-a BiH Halil Lagumdžija i potpredsjednica VSTV-a BiH Sanela Gorušanović-Butigan. Potpredsjednica Biljana Simeunović je bila opravdano odsutna.

Nakon sastanka predsjednik Lagumdžija je obavio konsultacije sa članovima Predsjedništva VSTV-a BiH te je navedene Informacije proslijedio glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH i glavnoj disciplinskoj tužiteljici Ureda disciplinskog tužioca jer su iste sadržavale podatke o eventualno protivpravnim radnjama nosioca pravosudne funkcije, odnosno podatke koji su imali obilježja disciplinskog prekršaja - navode iz VSTV-a.

"Predsjednik Lagumdžija je takođe na prvoj sjednici VSTV-a BiH koja je održana nakon sastanaka sa predstavnicima OSA-e, pod tačkom Dnevnog reda „Informacija o aktivnostima predsjednika“ informisao članove VSTV-a BiH o održavanju sastanaka sa direktorom OSA-e i njegovom sadržaju."

U vezi sa navedenim, VSTV BiH želi istaći da je sastanak bio isključivo službene prirode i zvaničnog karaktera i da su bilo kakve konotacije koje se pridaju ovom sastanku u pojedinim medijima netačne, navedeno je u saopćenju VSTV-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

HŠK Zrinjski: Igrači, treneri i osoblje FK Velež ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'