Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 15:47 |

Ministarstvo sigurnosti BiH oglasilo se povodom današnje akcije SIPA-e

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Ministarstvo sigurnosti BiH povodom današnje akcije SIPA-e saopćilo je da je Granična policija BiH formirala komisiju za provođenje procedure i vršila prijem kadeta u radni odnos u Graničnu policiju BiH, te da su u navedenoj komisiji imenovana i dva predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH.

- Policijski službenici SIPA-e danas došli u Ministarstvo sigurnosti BiH i obavili razgovor sa navedenim uposlenicima Ministarstva, koji su bili članovi komisije za provođenje procedure prijema kadeta u GPBiH. Ostale informacije će biti dostupne kada SIPA i Tužilaštvo BiH provedu istragu i druge radnje iz svoje nadležnosti - saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

To je saopćeno zbog, kako se navodi, brojnih upita medija vezanih za današnju akciju Državne agencije za istrage i zaštitu u predmetu „Konak“, u kojoj su lišene slobode tri osobe, među kojima su i dva policijska službenika Granične policije BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela prilikom prijema u radni odnos u Graničnu policiju BiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Ministarstvo sigurnosti BiH koordinisalo akciju spašavanja njemačkih planinara s Maglića

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'