Najave     | 24.09.2021. 15:06 |

Na području Mostara terenska vježba za korištenje NICS sustava

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. rujna (FENA) - U skladu s planom aktivnosti NATO NICS projekta "Napredna regionalna koordinacija u nesrećama" za 2021. godinu, predviđena je organizacija i izvođenje terenske vježbe za korištenje NICS sustava "NICS Mostar 2021".

Na vježbi sudjeluju pripadnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, Federalne uprave civilne zaštite FBiH, Republičke uprave civilne zaštite RS-a, Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a, te predstavnici Društva crvenog križa Bosne i Hercegovine i drugih nevladinih organizacija.

Za potrebe izvođenja vježbe pripremljen je i poseban scenarij kako bi se prikazale mogućnosti NICS softvera te način njegove uporabe u operacijama odgovora na prirodnu ili drugu nesreću, s posebnim akcentom na suradnju i razmjenu informacija između različitih institucija iz sustava zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini.

U povodu navedene vježbe, u ponedjeljak, 27. rujna održat će se konferencija za novinare u hotelu Mostar u Mostaru s početkom u 11 sati.

U srijedu, 29. rujna od 12 do 12.30 održat će se prezentacija vježbe (Baza operacija NICS Mostar 2021, Snježna kuća na Rujištu), a potom pokazna vježba s aktivnostima spasilaca i helikoptera (lokacija u blizini Snježne kuće).

Od 13.20 planirane su izjave za medije (na lokaciji pokazne vježbe), a u 14 sati postrojavanje učesnika vježbe i vozila (plato ispred Snježne kuće), izvijestilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom