Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 15:21 |

Konstituirajuća sjednica novog saziva Kolegija direktora Instituta za nestale

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - U Institutu za nestale osobe Bosne i Hercegovine danas je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Kolegija direktora koji, nakon prošlosedmičnog imenovanja, čine Nikola Perišić, Marko Jurišić i Mujo Hadžiomerović.

Rukovodstvo Instituta izabrano je nakon provedene konkursne procedure, a  članovi Kolegija direktora imenovani su na period od četiri godine. Ponovno su izabrani Perišić i Jurišić dok je novi član Kolegija Hadžiomerović.

Dogovoreno je da će Kolegijem direktora najprije predsjedavati Nikola Perišić, a razgovarano je o dinamici i prioritetima u radu Instituta u narednom periodu.

Nakon održanog Kolegija Perišić, Jurišić i Hadžiomerović održali su i radni sastanak sa delegacijom iz Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) koju je predvodio Matthew Holiday, šef ICMP-ovog Programa za zapadni Balkan.

Akteri sastanka su izrazili spremnost da nastave saradnju koju su i do sada imali, i to kroz aktuelne, ali i nove projekte koje su spremni pokrenuti s ciljem pronalaska nestalih osoba za kojima se još traga na području naše zemlje, saopćeno je iz Instituta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu