Najave     | 24.09.2021. 16:03 |

Izborna Skupština SOGFBiH sljedeći tjedan u Neumu

FENA Saopćenje

NEUM, 24. rujna (FENA) - Izborna Skupština Saveza općina i gradova (SOG) Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u srijedu, 29. rujna, u hotelu "Sunce" u Neumu u 11 sati.

Predsjedništvo Saveza utvrdit će na Sjednici prije Izborne skupštine konačne prijedloge odluka o imenovanjima članova u organe i tijela Saveza općina i gradova Federacije BiH, priopćeno je iz SOGFBiH.

Savez općina i gradova FBiH je organizacija koja, u skladu sa Zakonom o principima lokalne samouprave u Federaciji, okuplja sve jedinice lokalne samouprave u FBiH i djeluje kao njihov zakonski zastupnik.

U okviru ove organizacije rješavaju se mnogobrojna pitanja koja se odnose na lokalni nivo vlasti, počevši od nadležnosti općina i gradova, njihovog financiranja i drugih zakonskih propisa kojima se reguliraju pitanja lokalnih zajednica, zatim prirodnih resursa, obuka i savjetovanja za uposlenike općina, kao i vijećnike. Također, Savez predstavlja lokalni nivo vlasti na svim višim instancama uključujući i međunarodne organizacije.

Savez, kao nevladina i neprofitna organizacija nastala je udruživanjem općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine na osnivačkoj Skupštini 29. svibnja 2002. godine u Mostaru.

SOGFBiH pravni je sljedbenik Zajednice općina i gradova Socijalističke Republike BiH koja je konstituirana 1972. godine s ciljem unaprjeđenja i razvoja sistema lokalne samouprave, zaštite interesa lokalnih zajednica, te razvoja međugradske i međunarodne suradnje.

Mediji će moći pratiti svečani i uvodni dio Skupštine, te uzeti izjave od sudionika i čelnika Saveza u 12.30 sati, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Maslać i Jurković: Neum ima potencijal za unaprjeđenje i razvoj turizma

Sutra sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo