Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 18:48 |

Obilježena godišnjica pogibije ratnog komandanta Zame Dučića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Omer Osmanović danas je u haremu Ali-pašine džamije prisustvovao obilježavanju 27.  godišnjice od pogibije Zame Dučića, „Zlatnog ljiljana“ i komandanta Manevarskog bataljona 101. motorizovane brigade.

Ličnosti i djela Zame Dučića prisjetio se predsjednik Udruženja 101. brigade Sarajevo Bajro Čomor, istaknuvši izuzetne ljudske kvalitete ovog velikog heroja posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Pored ostalih, obilježavanju tužne godišnjice prisustvovali su i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić te direktor JU „Fond memorijala Kantona Sarajevo“ Ahmed Kulanić.

Sarajevski heroj, Zamo (Abdulj) Dučić, rođen je 8. februara 1967. godine u Plavu, u Sandžaku, nedaleko od Plavskog jezera. U Sarajevu je završio Trgovačku školu i radio u Arhivu grada Sarajeva. Među prvima, u svom naselju Hrasno brdo uključio se u odbranu grada. Poginuo je 24. septembra 1994. godine na Čemerskoj planini, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu