Bosna i Hercegovina     | 25.09.2021. 13:38 |

Funkcionalni savjeti mjesnih zajednica ključ za razvoj na lokalnom nivou

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA 25. septembra (FENA) - U Narodnom pozorištu Tuzla danas je održana konferencija "Funkcionalni savjeti mjesnih zajednica ključ za razvoj na lokalnom nivou", koju su organizirali Mreža aktivnih zajednica u partnerstvu s Fondacijom tuzlanske zajednice, u okviru projekta "Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u Tuzlanskom kantonu".

Mreža aktivnih zajednica zahvaljujući svojim aktivistima implementira najrazličitije aktivnosti iz projekata čiji je cilj razvoj malih zajednica i promocija građanskog aktivizma.

-Ovakvi događaji i ovakve konferencije su nama jako važni jer nam daju priliku da razmjenjujemo mišljenja i iskustva. Isto tako čujemo primjere dobre prakse i moguće pravce razvoja u budućnosti - izjavila je izvršna direktorica Fondacije Tuzlanske zajednice Jasna Jašarević.

Panelisti na konferenciji bili su Jasminka Mijatović iz statutarnog povjerenstva Grada Tuzle, Majda Mehmedović predsjednica savjeta mjesne zajednice Gornja Tuzla, Slaven Divčić iz CCI-a i Ismet Sokoljanin, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

- U ovoj zadnjoj godini koja je bila i za nas teška kao i za svaki sektor u našoj zemlji, mi smo dobili priliku da sarađujemo s novim donatorima. Za našu malu organizaciju to je veliki korak i ulažemo sve naše napoore da opravdamo povjerenje koje smo dobili od velikih organizacija. Proširili smo naše kapacitete, sad smo prisutni u skoro svim zajednicama Tuzlanskog kantona – izjavila je generalna sekretarka Mreže aktivnih zajednica Anita Šimić.

Panel diskusiji su prisustvovali predstavnici nevladinog sektora i političkih stranaka.

Istaknuto je kako treba popraviti funkcionalnost mjesnih zajednica u našem društvu, te da je potrebna sinergija sa udruženjima i organizacijama na lokalnom nivou.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Diskusijom o transparentnosti i odgovornosti obilježen Svjetski dan nevladinih organizacija

Zahvaljujući sredstvima donatora izgrađeno igralište ispred dječije bolnice Tuzla

Deset malih biznisa iz Tuzlanskog kantona dobilo podršku od 50.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'