Bosna i Hercegovina     | 25.09.2021. 14:40 |

U Sarajevu obilježen Nacionalni dan Kraljevine Saudijske Arabije (VIDEO)

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Druženje s građanima Bosne i Hercegovine priredio je danas Kulturni centar "Kralj Fahd“ u Sarajevu povodom obilježavanja Nacionalnog dana Kraljevine Saudijske Arabije, odnosno 91. godišnjice njenog osnivanja.

Kako je novinarima izjavio direktor Centra Muhamed Alu Šejh, bio je to izraz želje da na 91. rođendan Saudijske Arabije, uspješne i prosperitetne države, radost bude podijeljena s bosanskohercegovačkim građanima.

Tokom druženja, upriličena je nagradna igra za djecu te su dobitnicima uručeni mobilni telefon, tablet i laptop povodom početka nove školske godine.

Objekat u kojem je druženje upriličeno, Sarajevo City Centar, jedna je od, kako je naveo, Muhamed Alu Šejh, velikih saudijskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Glasnogovornik Kulturnog centra "Kralj Fahd“ Fikret Mehović naglašava da je Saudijska Arabija jedan od najvećih investitora u BiH, a osobine bosanskohercegovačkih ljudi navodi kao prvi motiv za posjete saudijskih građana Bosni i Hercegovini.

Mehović podsjeća da je današnja država Saudijska Arabija stvorena ujedinjenjem svih pokrajina.

Kulturni centar „Kralj Fahd“, organizator današnjeg događaja u Sarajevu, predstavlja Kraljevinu Saudijsku Arabiju u Bosni i Hercegovini. Ovaj centar osnovan je 15. septembra 2000. godine s misijom kulturnog povezivanja dva naroda i predstavljanje Saudijske Arabije, njenih običaja i baštine narodima Bosne i Hercegovine, pružanja korisnog znanja i vrhunske usluge te stručnog osposobljavanja mladih i njihovog usavršavanja.

Pogledajte https://www.fena.ba/video/6516

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1l08JKbJa7K0xWmVyYv0gsTd0EusjFkL3?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saudijska Arabija objavila da će Ramazanski bajram početi u srijedu

Bin Salman: Neophodan dijalog između Indije i Pakistana

Košarac i ambasador Saudijske Arabije o jačanju privredne saradnje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'