Sport     | 25.09.2021. 17:22 |

Nastavljeni mečevi u okviru bokserskog turnira 'Mustafa Hajrulahović Talijan'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Mečevi na 19. Međunarodnom memorijalnom bokserskom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan“, koji se održava na Ilidži, nastavili su se i danas.

Više od 150 takmičara i takmičarki iz 18 evropskih država u Sarajevu se bore za prestižna priznanja ovog najvećeg turnira olimpijskog boksa u BiH, koji je dijelom i zvaničnog kalendara Evropske bokserske konfederacije.

Prvog dana su pobjede odnijeli Samuel Kistohury (FRA), Damian Durkecz (POL), Malanga Gianluigi (ITA), Taylor Bevan (WAL), Manfredi Marioi (ITA), Petar Maričić (MNE), Monny Raphael (FRA), Daniel Adamiec (POL), Adam Hamori (HUN) i Amer Škrijelj (BiH).

- Posebno smo ponosni što je u prvom danu borbi pobjedu odnio naš kapiten Amer Škrijelj u kategoriji +92 kilograma, te je to još jedna potvrda da uspjeha škole boksa i Bokserskog kluba 'Zlatni ljiljani'. Radujemo se nastavku turnira i posebno smo zahvalni zbog činjenice da cijeli turnir protiče u najboljem redu, te da smo opravdali očekivanja 18 reprezentacija iz cijele Evrope - poručio je predsjednik Upravnog odbora Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ i organizator Turnira Adnan Pašić.

Drugog dana turnira nastavile su se borbe i u kategorijama omladinaca, ali i u kategorijama žena što je prvi put u historiji turnira.

Pobjede su odnijeli Sara Čirković (SRB), Bojana Gojković (MNE), Cacamo Michela (ITA), Teresa Makinen (FIN), Betis Jozefina (NED), Robbie McKechnie (SCO), Patriot Behrami (KOS), Ioan Craft (WAL), Dominik Kida (POL), Isak Oroyowe (HUN), Mouhidine Azis Abbes (ITA), Aleksandar Mraović (AUT), Daniel Barasci (HUN), Marin Andrea (ROU), Cretu Alexandra (ROU), Bojan Zečević (BiH), Loris Idrizi (KOS), Chiriac Marian (ROU), Arslan Khataev (FIN), Pawel Brach (POL), Roland Veres (HUN), Stefan Savković (MNE), Manfredi Marioi (ITA), Garan Croft (WAL) i Soma Mester (HUN).

- Još jednom koristimo priliku da izrazimo zahvalnost našim pokroviteljima i svim institucijama koje su podržale ovaj događaj - zaključio je Pašić.

U toku današnjeg dana se nastavljaju polufinalne borbe u svim kategorijama sa programom do 21 sat. Sutra su na programu finalne borbe od 14 do 16 i od 18 do 20 sati, saopćeno je iz press službe bokserskog kluba "Zlatni ljiljani".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Više od 150 boksera učestvovalo na međunarodnom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Na 21. turniru 'Mustafa Hajrulahović - Talijan' bokseri iz 21 zemlje

Dedić i Bošnjak predstavljaju BiH na Svjetskom prvenstvu u Taškentu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana