Sport     | 26.09.2021. 17:19 |

Posušje i Široki Brijeg remizirali na Mokrom Docu

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 26. rujna (FENA) – U 11. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac bodove su podijelili HŠK Posušje i NK Široki Brijeg odigravši rezultatom 2:2.

U 27. minuti Valentino Vujinović zatresao je mrežu Posušja nakon dodavanja Blagaića, ali je Musa označio zaleđe. Kristijan Medić pet minuta kasnije je uputio ubačaj s lijeve strane, a Vujinović nije uspio s peterca pogoditi mrežu, već je glavom pucao preko gola.

 Drugo poluvrijeme donijelo je puno konkretnije prilike, ali i same golove. Već u četvrtoj minuti nastavka Tomislav Barišić snažno je puca s vrha šesnaesterca, a lopta se odbila od Nikolu Leku i pogodila vratnicu od koje se odbila do Luke Begića koji bez puno problema snažnim udarcem matira Darija Miškića koji se već nalazio na zemlji.

Zvonimir Vukoja dobio je loptu od Begića na desnoj strani terena i pokušao iskoristiti veliku količinu praznog prostora, ali se spetljao po ulasku u šesnaesterac i izgubio loptu. Već u 65. minuti Vukoja se iskupio za tu pogrešku. Lopta se tada tri puta odbijala po šesnaestercu prije nego što je došla do igrača Posušja čiji udarac Miškić uspijeva zakačiti, ali nedovoljno čvrsto te lopta prelazi liniju i domaći povećavaju prednost na 2:0.

 Igrala se 80. minuta utakmice kada je nakon naizgled bezazlene situacije Slavko Brekalo oborio Marijana Ćavara u šesnaestercu, a Mateo Musa pokazao na bijelu točku. Siguran realizator i pored toga što je Marko Galić procijenio stranu, bio je precizni Tonći Mujan koji je golom najavio neizvjesnu završnicu.

 U posljednjem minutu regularnog vremena Kristijan Medić ubacio je loptu s desne strane, a Mujan nakon okreta pucao i pogodio donji desni ugao Galićevog gola te time izazvao veliko oduševeljenje gostujućih navijača, ali i postavio konačni rezultat utakmice na 2:2.

 Posušje je ovim remijem došlo do osmog ovosezonskog boda, a u narednom kolu ugostiti će momčad Veleža. Široki Brijeg s 13 bodova zadržao je petu poziciju pred gostovanje Zrinjskom u Mostaru.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Engleska Premijer liga uvodi poluautomatsku ofsajd tehnologiju

Arteta: Arsenal će možda morati dobiti svih preostalih devet utakmica da bi bio šampion

Srbija: Državno izborno povjerenstvo objavilo konačne rezultate prijevremenih izbora

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana