Bosna i Hercegovina     | 27.09.2021. 13:06 |

Tokom operativno-taktičke akcije 'Mars' slobode lišena jedna osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih sati provode operativno-taktičku akciju pod nazivom "Mars" na području grada Zenica.

Tom prilikom slobode je lišena jedna osoba inicijala A.B. (1986.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Privedena osoba je od ranije poznata policijskim i sudskim organima, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres jednog objekta na području grada Zenice koje pomenuta osoba koristi, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela i to: improvizovana laboratorija, drobilica, kao i određeni broj zasada koje asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.).

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakovala, te je dalje distribuirala.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Zenici u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije koji su dali doprinos njenom provođenju.

Akcija Federalne uprave policije se provodi u okviru redovne borbe protiv zloupotrebe droga, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Šefovi Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga u FBiH održali sastanak u Sarajevu

FUP identificirao, a MUP HNK lišio slobode lice koje je prijetilo paljenjem džamija u Mostaru

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana