Stranačke aktivnosti     | 27.09.2021. 13:03 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine ponovo je jedan od najaktivnih zastupnika a nakon dugo vremena danas se održava redovna sjednica Parlamenta na kojoj je do sad uputio dvije zastupničke inicijative i postavio tri zastupnička pitanja.

„Prva inicijativa se odnosi na digitalizaciju javne uprave, uvođenje pravila "digital first" i "digital only", čime bi se smanjili troškovi naših građana ali i privrednika. Ovo su mjere i standardi koje su nužne u cijelom našem sistemu i ne treba govoriti kako je cijeli svijet digitaliziran dok naš sistem umjesto da olakšava, on predstavlja najveću kočnicu u ostvarenju prava.

Druga inicijativa se odnosi na prijedlog uvođenja produženog boravka u sve škole na prostoru Federacije, kao i regulisanje statusa nastavnog osoblja u tim produženim boravcima.

Između ostalog tražim odgovor Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o svim ugovorima kompanije Termo Metal Resist (TMR) koje je imala sa kompanijama iz sektora namjenske industrije a koje se nalaze u većinskom vlasništvu Federacije BiH u posljednjih 5 godina, “ izjavio je Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koji je također uputio i zastupničko pitanje vezano uz status ugovora o prodaji zgrade Doma penzionera u sarajevskom naselju Neđarići.

„Ovaj dom je godinama u katastrofalnom stanju, neupotrebljiv i predstavlja ruglo glavnog grada i nosi veliki potencijal kada se u obzir uzmu lokacijski, ekonomski i drugi aspekti. Smatram da građani i Parlament Federacije BiH moraju imati jasano i transparentno predočene pojedinosti ugovora i sudbinu ove zgrade i lokacije,“ dodaje Obradović. 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta