Bosna i Hercegovina     | 28.09.2021. 15:03 |

Obilježen Dan Livna i 1129. obljetnica prvog spominjanja livanjskog kraja

FENA Mario Loncar

LIVNO, 28. rujna (FENA) - Dan Grada Livna i 1129. obljetnica prvog spominjanja Livna i livanjskog kraja u pisanom dokumentu Povelje kneza Mutimira od 28. rujna 892. godine u utorak su svečano obilježeni svečanom sjednicom Gradskog vijeća, a počasnim građaninom tog grada proglašen je Rodolfo Barrio Saavedra ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Livna.

Proslava je započela tradicionalnom Budnicom zvucima Gradske limene glazbe HKUD-a Dinara. Potom je u crkvi Svih svetih u Livnu služena sveta misa za sve stanovnike grada i sve poginule branitelje koju je uz koncelebraciju drugih svećenika predvodio župnik, fra Vinko Sičaja.

 Nakon svete mise u dvorani Narodnog sveučilišta održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća Livna.

 Nazočne je pozdravio i svim stanovnicima Livna 1129. rođendan čestitao gradonačelnik Darko Čondrić koji je u svom obraćanju govorio o ulaganjima u brojne infrastrukturne projekte i planovima u budućnosti koje namjerava realizirati.

 - Na dan našega grada želim zahvaliti svima koji su svojim zalaganjem i radom doprinijeli stvaranju i razvijanju Livna, koji svojim trudom i nesebičnim radom pomažu u opstojnosti i napretku našeg livanjskog kraja - kazao je gradonačelnik Čondrić.

 Na današnjoj svečanoj sjednici Odlukom Gradskoga vijeća za počasnog građanina Grada Livna, proglašen je Rodolfo Barrio Saavedra ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Livna zbog, kako je obrazloženo, davanja nemjerljivog doprinosa u obrani Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Nakon svečane sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u Livnu.

 Uz predstavnike Grada Livna sjednici su, među ostalim, nazočili zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto, zatim župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnici Grada Osijeka i Grada Kaštela, konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak, predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin, županjski ministri, načelnici općina Kupres i Posušje, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Livna, te predstavnici Katoličke Crkve i drugih vjerskih zajednica.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U selu Trusina kod Konjica obilježena 31. godišnjica zločina nad Hrvatima

U Sarajevu obilježena 19. obljetnica 1. pješačke pukovnije OSBiH i 32. obljetnica HVO-a

Brnabić i članovi Vlade Srbije položili cvijeće na mjestu gdje je ubijen Đinđić

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu