Stranačke aktivnosti     | 28.09.2021. 16:38 |

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

FENA Saopćenje

Zastupnica Jasna Duraković u Skupštini Kantona Sarajevo danas je na sjednici skupštine u ime Kluba zastupnika Sarajevskog SDP-a uputila inicijativu za osnivanje zdravstvene ustanove za palijativnu njegu teško oboljelih pacijenata.

- Zdravstvena ustanova koja bi se bavila palijativnom njegom treba da zbrinjava bolesnike s neizlječivim bolestima koje značajno skraćaju životni vijek. Sarajevo mora imati ustanovu koja će biti uz građane koji se nalaze u najtežim, a nekad i nažalost posljednjim trenucima života. Osnivanje takve ustanove je ujedno i dio koalicionog sporazuma ove većine - poručila je Duraković.

Kao adekvatnu lokaciju za rješavanje pitanja izgradnje objekta za ovu ustanovu Sarajevski SDP predložio je dio zemljišta u vlasništvu Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo (Jagomir), koja se nalazi u ugodnom i prirodnom okruženju, i neposrednoj blizini KCUS-a.

Inicijativom se traži da Ministarstvo zdravstva KS u saradnji sa Općinom Centar sagledaju i prilagode mogućnosti provedbeno planske dokumantacije i pokrenu aktivnosti u cilju stvaranja preduslova za izgradnju objekta i osnivanje ustanove.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

KO SDPBiH Sarajevo pozvao premijera i aktuelni saziv Vlade KS-a na ostavke

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'