Bosna i Hercegovina     | 28.09.2021. 17:11 |

Tjedan psihologije u Hercegovini od 4. do 10. listopada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. rujna (FENA) - Podružnica psihologa Hercegovina (PPH), ogranak Društva psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine (DPFBIH), organizira peti po redu, Tjedan psihologije u Hercegovini (TSPUH 2021), koji će se održati od 4. do 10. listopada ove godine, s ciljem da se obilježi i Svjetski dan mentalnog zdravlja - 10. listopada.

"Ponosni smo i zahvalni što se veliki broj kolega uključio u manifestaciju, posebno školski psiholozi, čija će važnost, nadamo se, biti prepoznata i nakon održavanja TSPUH 2021", navode iz PPH.

Kako je istaknuto, glavni cilj manifestacije TSPUH 2021 je podizanje svijesti o važnosti sveobuhvatnog pristupa mentalnom zdravlju, kao i svijesti o ulozi psihologa u društvu danas, pri čemu se naglašava značaj psihosocijalne podrške kao sve bitniji dio odgovora na covid-19 u našoj zemlji.

"Postoji hitna potreba primjene psiholoških spoznaja jer je trenutna pandemija dotaknula sve aspekte života ljudi, posebno mentalno zdravlje. Razumijevanje i prepoznavanje su prvi i najvažniji koraci u procesu rješavanja pitanja mentalnog zdravlja, kao što su podjednako važni i stvaranje poticajnog okruženja kod kuće, u školama i zajednici za rješavanje problema", ističu iz Podružnice psihologa.

U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja, promicanja znanja i popularizacije psihologije, kao i ulaganja u sveobuhvatnu podršku u zajednici, u okviru TSPUH 2021. planirane su praktične radionice, interaktivna predavanja i webinari sa zanimljivim temama namijenjeni stručnjacima različitih profila (psiholozi, pedagozi, socijalni radnici i dr.), roditeljima, učenicima te svim ostalima zainteresiranima, naveli su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!