Bosna i Hercegovina     | 29.09.2021. 11:04 |

Hodžić na konferenciji Programa EU za mlade državne službenike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. septembra (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić učestvovao je kao panelist u diskusiji o temi “Povećanje funkcionalnosti, efikasnosti i efektivnosti mehanizma koordinacije o pitanjima koja se odnose na EU na svim nivoima vlasti u BiH” na završnoj konferenciji projekta „Program EU za mlade državne službenike u BiH“ u Sarajevu.

Cilj projekta je kroz edukaciju mladih državnih službenika jačati javni sektor u BiH, koji treba da bude alat na usluzi građanima, ali i mjesto adekvatnog razvoja i rada samih uposlenika, rečeno je ovom prilikom.

U okviru Programa, koji je je finansirala Evropska unija a implementirao ga British Council u BiH, odabranih 25 učesnika prošlo je osmosedmičnu obuku u saradnji sa partnerskom institucijom College of Europe iz Belgije. Među 25 odabranih učesnika bio je i pomoćnik ministra zdravlja Tuzlanskog kantona Miralem Smajić.

Osiguravanje ljudskih i materijalnih resursa za efikasnije ispunjenje obaveza u sistemu koordinacije procesa evropskih integracija, smanjenje stepena korupcije u javnom sektoru, te korištenje digitalnih alata u svrhu ubrzavanja procesa javne uprave, oblasti su koje su bile prezentovane tokom prvog ciklusa edukacije.

Kao član delegacije Tuzlanskog kantona završnoj konferenciji prisustvovao je i kantonalni koordinator za evropske integracije Senad Ovčina, kojem je sa  ostalim koordinatorima  za  evropske integracije dodijeljena oprema za rad na daljinu, navedeno je u saopćenju Vlade TK. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana