Svijet     | 30.09.2021. 09:26 |

Izraelska vojska ubila naoružanog Palestinca i Palestinku

FENA Internet

JERUSALEM, 30. septembra (FENA) - Izraelske snage ubile su u četvrtak na okupiranoj Zapadnoj obali palestinskog naoružanog napadača i jednu Palestinku koja je pokušala nožem izbosti policajca u starom gradu u Jerusalemu, saopćila je izraelska policija.

Do nasilja je došlo usred tenzija pojačanih ubistvom pet Palestinaca, od kojih su najmanje četvorica bili članovi Hamasa, u sukobima s izraelskim snagama koje izvode hapšenja na Zapadnoj obali.

Policija je u saopćenju navela da su izraelski vojnici i policija u operaciji u blizini grada Jenin na Zapadnoj obali pucali i ubili Palestinca koji je na njih pucao, prenosi Reuters.

Palestinski medicinski izvor potvrdio je smrt 22-godišnjeg muškarca. Grupa Islamski džihad objavila je saopćenje u kojem se kaže da je on jedan od njenih članova i da je ubijen u okršaju s izraelskim snagama koje su izvršile raciju.

U starom gradu u Jerusalemu, izraelski policajci ubili su Palestinku koja ih je pokušala napasti nožem, saopćila je policija identifikujući je kao stanovnicu Zapadne obale.

Izrael je u ratu na Bliskom istoku 1967. godine zauzeo Zapadnu obalu i Istočni Jerusalem, uključujući i njegov Stari grad. Palestinci nastoje uspostaviti državu na Zapadnoj obali i Gazi, s istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šef izraelske vojne obavještajne službe podnio ostavku zbog 7. oktobra

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Ajatolah Khamenei zahvalio se iranskim oružanim snagama za napada na Izrael

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta