Bosna i Hercegovina     | 30.09.2021. 13:54 |

NSRS usvojila rebalans budžeta za 2021. godinu, sedam zakona i pet nacrta zakona

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. septembra (FENA) - Narodna skupština Republike Srpske danas je na redovnoj sjednici usvojila rebalans budžeta Republike Srpske za 2021. godinu i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta RS za 2021. godinu.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmjenama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama RS, Zakon o izmjeni i dopunama Uredbe sa zakonskom snagom o Fondu solidarnosti za obnovu RS i Zakon o izmjeni i dopuni Uredbe sa zakonskom snagom o Kompenzacionom fondu RS.

Narodna skupština usvojila je Zakon o zaštiti od uznemiravanja na radu uz dva amandmana koja su postala sastavni dio zakona, Zakon o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u RS.

Usvojeni su i nacrti zakona: o fiskalizaciji (koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana), o obnovljivim izvorima energije (upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana),  o obrazovanju odraslih (upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana), o muzejskoj djelatnosti, te o dopuni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske.

Prvi nastavak sjednice zakazan je za utorak, 5. oktobra, u 10 sati, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Cenić: Gotovo svaki zakon u Republici Srpskoj je obesmišljen

Dodik ponovio svoju tvrdnju da nema dokaza da se desio genocid u Srebrenici

Raspravom o Srebrenici počela posebna sjednica NSRS

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije