Stranačke aktivnosti     | 30.09.2021. 13:43 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

Nezavisni blok ojačao u Bosansko-podrinjskom kantonu

Nakon što se Nezavisnom bloku nedavno pridružio skoro čitav odbor nekadašnjeg NBL-a u Zeničko-dobojskom kantonu, ova stranka je u Bosansko-podrinjskom kantonu također dobila značajna pojačanja. Tako su Nezavisnom bloku pristupili Hajdar Drljo, zastupnik u Skupštini BPK, te još tri gradska/općinska vijećnika iz ovog kantona, koji su dosada bili u A-SDA, te njihovo pristupanje NB-u prate i čitavi odbori na tom području. Očekuju se i slična stranačka pojačanja u Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo, a sve na tragu otvaranja Nezavisnog bloka ka novim članovima i ljudima na javnim pozicijama.

''Goražde i ovaj dio Bosne i Hercegovine na Drini traži odgovornu politiku, ravnomjerni regionalni razvoj i podršku onim sredinama koje su na neki način zaboravljene i prepuštene same sebi. Onog momenta kada smo vidjeli da su naše dojučerašnje stranke pogazile sve ono za što se načelno zalažu, mi smo odlučili pristupiti Nezavisnom bloku jer su se pokazali odgovornu, kredibilnu i principijelnu politiku. Nakon Zenice i Goražda, očekujem i daljnji trend jačanja ove stranke, jer ima dosta potencijala na političkom centru'', izjavio je Hajdar Drljo, zastupnik u Skupštini BPK.

Nezavisni blok će u subotu, 2. oktobra, održati i sjednicu Predsjedništva na kojoj će se razgovarati o aktuelnom političkom stanju, poziciji NB-a, te će se utvrditi i tačan datum stranačke programske konferencije, koja bi trebala da se održi krajem oktobra, a na kojoj će se utvrditi i smjer djelovanje ove stranke na narednim izborima.    

PRESS SLUŽBA

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije