Stranačke aktivnosti     | 30.09.2021. 15:32 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Poslije presa premijera Viškovića ipak je ostala dilema da li su nekvalifikovani isporučioci ranije isporučivali odgovarajući kiseonik – istakao je Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS.

„Ko je i zašto dopustio firmama da zaobilaze procedure i distribuiraju kiseonik koji nije medicinski kiseonik? Zašto nisu ispoštovane procedure i zašto nije prometovano zakonito medicinskim kiseonikom? Ostala su pitanja bez odgovora“ – poručio je Savić.

On ističe da ako su procedure bile problem valjda ih je trebalo mijenjati a ne kršiti!

„Krivica za ovo stanje je na vlastima, a ne i nikako na opoziciji. Uloga i zadatak opozicije je da neku sumnju i problem aktuelizuju, a da je sumnja opravdana govori i činjenica da su neki od najodgovornijih ljudi vezanih za borbu protiv Kovida uhapšeni“ – rekao je zamjenik predsjednika SDS.

„Ova afera je nanijela štetu Republici Srpskoj i njenim građanima, a prouzrokovana je definitivno od neodgovorne vlasti kojoj je novac bio bitniji od zdravlja ljudi“ – zaključio je Savić.

Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo