Bosna i Hercegovina     | 01.10.2021. 11:48 |

Interaktivni događaj o organskim zagađujućim tvarima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. listopada (FENA) - Interaktivni događaj "Što baciš uz vodu, naći ćeš niz vodu" održat će se u subotu, 2. listopada, na Štefanijinom šetalištu u Mostaru s početkom u 12 sati.

Ovaj, kao i prethodni događaji ove vrste koji su održani u Banjoj Luci, Sarajevu i Tuzli, dio su projekta "Okolišno prihvatljivo upravljanje postojanim organskim zagađujućim tvarima (POPs) u industrijskom i sektoru upravljanja opasnim otpadom u BiH". Projekt financira Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma te Ministarstvom prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske, priopćeno je iz agencije BORAM.

Posjetitelji događaja će s predstavnicima UNDP tima, ekspertima za zaštitu okoliša i upravljanje postojanim organskim zagađujućim tvarima razgovarati o načinima postupanja prema POPs tvarima, učiti gdje se sve nalaze i koje posljedice mogu ostaviti na ljudski i životinjski organizam ako se neadekvatno odlažu.

Uz edukativne sadržaje i kvizove, svi prisutni dobit će i nagrade i brošure putem kojih će se upoznati s vrstama POPs tvari i saznati zašto one predstavljaju ozbiljnu prijetnju okolišu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modernizovana Gradska tržnica u Gračanici uz podršku Evropske unije

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta