Bosna i Hercegovina     | 01.10.2021. 13:59 |

Telemach organizovao košarkaški trening za djecu oboljelu od raka

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Predstavnici kompanija Telemach BH i Telemach fondacije, u partnerstvu sa Košarkaškim savezom BiH, organizovali su u Sarajevu košarkaški trening za štićenike Roditeljske kuće i Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Trening i druženje su upriličeni u povodu obnavljanja trogodišnje saradnje sa kompanijom Telemach BH i Telemach fondacijom, te skretanja pažnje na važnost uloge fizičke aktivnosti za djecu koja se hrabro bore sa tom bolesti.

Tom aktivnošću, u okviru koje su svoja bogata iskustva iz domena košarke sa mališanima Roditeljske kuće podijelili Razija Mujanović, menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH, Armin Šećerović, pomoćni trener reprezentacije BiH, i košarkašica Azra Nikšić, svečano je završena kampanja za podizanje svijesti  o dječijem raku “Zlatni septembar”.

Direktor Udruženja “Srce za djecu” Fikret Kubat izjavio je da su sretni što imaju tvakve prijatelje, koji su kontinuirano tu za njihove mališane.

Predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije Hajdi Mostić navela je da Telemach zadnjih 11 godina kontinuirano investira u razvoj lokalne zajednice i pomaže projektima i ustanovama kojima je cilj poboljšati kvalitet života našim građanima.

- Prijatelji smo Roditeljske kuće od njenog samog starta. Ponosni smo što je uspješno realizovana inicijativa koju smo prije tri godine pokrenuli sa Edinom Džekom i Roditeljskom kućom 'Budi prijatelj sobe' putem koje se podrškom pojedinačnih apartmana olakšava sistem samoodrživosti te institucije - rekla je Mostić.

U okviru te aktivnosti održana je i promocija knjige Razije Mujanović, a prvi primjerak uručen je generalnom direktoru kompanije Telemach Admiru Driniću.

Svakom mališanu koji je prisustvovao ovom treningu proslavljena košarkašica poklonila je knjigu sa specijalnom posvetom, saopćeno je iz Telemacha. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana