Bosna i Hercegovina     | 01.10.2021. 21:20 |

BiH večeras obojena u pink, počinje mjesec borbe protiv karcinoma dojke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Simboličnim osvjetljavanjem bosanskohercegovačkih gradova u pink boju zvanično je započeo "Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke".

Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu “Think Pink - Zajedno smo jedno” u četrnaest gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata.

U glavnom bosanskohercegovačkom gradu u ružičasto su obojili Akademiju likovnih umjetnosti. Osvijetlili su i Stari most u Mostaru, Banski dvor u Banjoj Luci, vodopad u Jajcu, kulu Zmaja od Bosne u Gradačcu, crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, Gradsku Arenu i dva pješačka mosta u Zenici, Gradsku Vijećnicu i fontanu u Cazinu, te fontanu u Hadžićima. U pink je obojen i hotel Tuzla, Gimnazija Bugojno, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu i Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku, Kapetanova kula i Crkva Sv. Ante Padovanskog u Bihaću. 

Na ovaj način pridružili su se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti, saopćili su organizatori. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom