Stranačke aktivnosti     | 03.10.2021. 17:08 |

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Donja Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja zasad nisu duža od 30 minuta.

Na autoputu A-1, zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja, na dionici Konjic-Jablanica, zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Od sutra ponovno stupa na snagu režim obustave saobraćaja u tunelu, od 23 do 04.30 sati - navodi se.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac, preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

- Sporije saobraćanje, zbog sanacionih radova, moguće je i na putnim pravcima Donji Vakuf -Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu - saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana