Sport     | 03.10.2021. 19:50 |

Trofeji za OKK Spars, ŽKK Primorje i Akademiju Mrav Zagreb

FENA Saopćenje

SARAJEVO/ILIDŽA, 3. oktobra (FENA) - Međunarodni košarkaški turnir 'Telemach Sarajevo Cup' okončan je danas.

Takmičenje se, tokom protekla tri dana, odvijalo u dvoranama Hotela Hills, KSC Skenderija i KSIRC Ilidža 'Sabit Hadžić', a danas su odigrani mečevi za plasman.

U kategoriji kadeta najbolja je ekipa Sparsa, koja je u finalu savladala Koš sa 95:88. U kadetima MVP Telemach igrač je Filip Jović iz OKK Spars, a najperspektivniji košarkaš je iz KK Podgorica Aleksa Janičić.

Kod kadetkinja trofej je osvojilo Primorje nakon trijumfa nad Play Offom u finalu 63:44. MVP Telemach igrač je Bojana Radnjić (ŽKK Primorje), a najperspektivnija košarkašica Milica Dragičević (ŽKK Banovići).

Akademija Mrav iz Zagreba je najbolja u kategoriji pionira, savladala je čačansku 'Mladost' u finalu sa 66:56. MVP Telemach igrač je Stipe Obradović (Akademija Mrav Zagreb), a najperspektivniji igrač Andrej Bjelić (KK Mladost Čačak).

Za indivudalne nagrade, osim plaketa, uručeni su i pokloni uime Kompanije Salteks. Nagrade su uručili Admir Prašović, Davor Radović uime Organizacionog odbora, kao i Dejan Radović kao organizator turnira, a u ime generalnog sponzora Kompanije Telemach menadžer za odnose s javnošću i internu komunikaciju Edina Kurić-Zorlak.

- Uime organizacije zahvaljujemo sponzorima i pokroviteljima - generalnom sponzoru turnira Kompaniji Telemach, pokroviteljima turnira Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Kantonu Sarajevo, sponzorima turnira Bosnalijek, Argeta, Cedevita, Lupriv, Disti, Automatic Servis, Leda voda te medijskim partnerima Sport klub, N1, Nova BH, Antena Sarajevo, Klix, Sport Centar i wbasket.ba - saopćila je Kompanija Telemach.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'