Bosna i Hercegovina     | 04.10.2021. 10:14 |

Počinje Tjedan psihologije u Hercegovini

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. listopada (FENA) - Podružnica psihologa Hercegovina (PPH), ogranak Društva psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine (DPFBIH), organizira peti Tjedan psihologije u Hercegovini 2021. (TSPUH 2021.), koji će se održati od 4. do 10. listopada, povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja - 10. listopada.

Glavni cilj manifestacije TSPUH 2021. je podizanje svijesti o važnosti sveobuhvatnog pristupa mentalnom zdravlju, kao i svijesti o ulozi psihologa u društvu danas, pri čemu se naglašava značaj psihosocijalne potpore kao sve bitnijeg dijela odgovora na covid -19 u našoj zemlji.

Postoji hitna potreba primjene psiholoških spoznaja jer je trenutna pandemija dotaknula sve aspekte života ljudi, posebno mentalno zdravlje, ističu iz hercegovačke Podružnice psihologa.

Navode kako su razumijevanje i prepoznavanje prvi i najvažniji koraci u procesu rješavanja pitanja mentalnog zdravlja, kao što je podjednako važno i stvaranje poticajnog okružja za rješavanje problema kod kuće, u školama i zajednici.

U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja, promicanja znanja i popularizacije psihologije, kao i ulaganja u sveobuhvatnu podršku u zajednici, u okviru TSPUH 2021. planirane su praktične radionice, interaktivna predavanja i webinari sa zanimljivim temama namijenjenim stručnjacima različitih profila (psiholozi, pedagozi, socijalni radnici i dr.), roditeljima, učenicima te svim zainteresiranim za ta pitanja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Tomas: Arheološka baština Hercegovine može biti generator razvoja privrede

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Potres jačine 4,3 kod Metkovića, osjetio se u cijeloj Hercegovini

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'