Stranačke aktivnosti     | 04.10.2021. 14:31 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Irdin Bajrović: Svojom posjetom Ana Brnabić pokazala zadnje namjere prema Mostaru i Mostarcima

Povodom posjete premijerke Srbije Ane Brnabić Hercegovini, a posebno Mostaru, reagovao je Irdin Bajrović, član Gradskog odbora Naše stranke u tom gradu. U svojoj reakciji istakao je da je Brnabić ovom posjetom poručila isto što i Milanović iz UN-a, da je ona premijerka i svih Srba u BiH, te da je to nedopustivo:

„S obzirom na protokol posjete koju je Ana Brnabić upriličila Hercegovini, ne možemo se oteti utisku da je svjesno zaobišla institucije naše zemlje i njihove predstavnike njenog ranga kako bi pokazala da je ona lično premijerka i hercegovačkih Srba, baš kao što je nedavno Zoran Milanović rekao da je on predsjednik i bosanskohercegovačkih Hrvata.

Šta je kome milo, to mu se i snilo - narodni je komentar na slične situacije i od toga neće biti ništa. Međutim, s obzirom na to da Brnabić takvim postupcima podržava Dodikove separatističke tendencije, ona bi morala znati da one nikako ne idu u prilog srpskim povratnicima i da im otežavaju egzistenciju.

Baš kao što bi trebala znati da neko ko negira genocid u Srebrenici ponižava i žrtve genocida nad Srbima iz Drugog svjetskog rata u koje spadaju i u Drugom svjetskom ratu stradali Srbi Prebilovaca čiju je spomen-kosturnicu posjetila.

Također bi trebala znati da takvim političkim porukama vrijeđa i prlja uspomenu na Aleksu Šantića čiji je i književni ali i društveni angažman bio dobrim dijelom usmjeren na afirmaciju različitosti i suživota koje politika Ane Brnabić potire. Samo njeno prisustvo na otvaranju Šantićevih večeri poezije stoga je više kulturni skandal, nego doprinos ugledu tih večeri.

Nama je drago što Mostar i nakon svih zala koje je pretrpio od nacionalističkih politika, koje predstavlja i Brnabić, ima kapacitet da bez problema isprati posjete i ovakve vrste te da je premijerki Brnabić bilo lijepo u našem gradu. Još nam je draže što će prilikom sljedeće posjete znati da nas u Mostaru ima dosta koji pravilno čitamo njene zadnje namjere prema nama i načinu života na koji smo navikli i koji nikad neće uspjeti poraziti.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana