Bosna i Hercegovina     | 04.10.2021. 17:27 |

U Vladi ZDK potpisani ugovori o finansiranju projekata neprofitnih organizacija

FENA Saopćenje

ZENICA, 4. oktobra (FENA) - U Vladi Zeničko-dobojskog kantona danas su potpisani ugovori o finansiranju okruglih stolova i tribina, kulturnih, naučnih i vjerskih manifestacija (LOT 1), finansiranje ili sufinansiranje sportskih manifestacija i projekata od značaja za ZDK ili BiH (LOT 2) te finansiranje medijskih projekata kojima se doprinosi kvalitetnijoj prezentaciji i informisanju građana o radu i aktivnostima Skupštine, Vlade i organa uprave i upravnih organizacija ZDK-a (LOT 3).

Ukupno 233.220 KM odobreno je putem javnog poziva s pozicije "Tekući transferi i drugi tekući rashodi" pri Uredu premijera ZDK-a, od čega je za LOT 1 izdvojeno 31.000 KM, LOT 2  63.300 KM, a za LOT 3 je namijenjeno 138.920 KM.

Premijer po ovlašćenju i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora koji podstiču razvoj i promociju nauke, kulture, sporta i rada medija, rekavši da je posebno sretan što se nakon više godina potpisuju ugovori o finansiranju medijskih projekata.

- Itekako cijenim ono što rade mediji zbog težine novinarskog posla i odgovornosti koju imaju prema javnosti, tako da mislim da će ovim ugovorima, medijima biti pružena značajna podrška. Strateški interes Vlade i Skupštine je da javnost transparentno informišemo o svom radu - rekao je Kozlić i zahvalio medijima što su odgovorno i profesionalno radili svoj posao posebno u vrijeme pandemije virusa korona.

Naglasio je da je transfer za podršku medijima prvobitno bio u nešto većem iznosu, ali je Vlada dio novca preusmjerila za refundaciju lijeka "tocilizumab" za oboljele od virusa korona.

Najavio je da će novac za finansiranje medijskih projekata biti planiran i u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za narednu godinu, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'