Bosna i Hercegovina     | 05.10.2021. 12:48 |

Ministar obrane BiH primio predstavnike turskih tvrtki MKE i ASFAT

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5.oktobra (FENA) - Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u službeni je posjet primio predstavnike turskih tvrtki s područja vojne industrije MKE i ASFAT, kako bi se razmotrili neki od potencijalnih aspekata modernizacije Oružanih snaga BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Razgovoru je nazočio i pomoćnik ministra obrane BiH za nabavu i logistiku Borislav Jezeraškić. Izaslanstvo iz Republike Turske predvodio je turski vojni izaslanik u BiH brigadir Mustafa Sitki Tatar, uz koga su bili ravnatelj za razvoj poslovanja Ali Hakan Şafak i glavni inženjer za istraživanje i razvoj Onur Yilmaz iz tvrtke MKE te ravnatelj za razvoj poslovanja Yusuf Çalik i specijalist za razvoj poslovanja Yasin Arslan iz tvrtke ASFAT.

Brigadir Tatar je ministru Podžiću izrazio sućut zbog smrti kadeta Oružanih snaga  BiH Saida Hasanovića u Turskoj te istaknuo želju da se pomogne njegovoj obitelji. Naglasio je kako vjeruje da će iznenadna smrt kadeta biti još jedan razlog jačanja prijateljskih odnosa BiH i Republike Turske.

Ministar Podžić je naglasio kako je Republika Turska jedan od najvažnijih partnera za BiH, na polju gospodarstva i kulture, ali i vojnopolitičkih odnosa, posebno kao potpora Bosni i Hercegovini na putu članstva u NATO-u.

 Prezentacije tvrtki turske vojne industrije trebale bi rezultirati realizacijom Sporazuma o vojno-financijskoj suradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, kojim se osigurava oko 45 milijuna konvertibilnih maraka za potporu modernizacije Oružanih snaga  BiH te dalje obuke pripadnika Ministarstva odbrane  i Oružanih snaga BiH u Turskoj. Nakon sastanka u MO BiH predstavnici tvrtki MKE i ASFAT upriličili su prezentaciju i u Zajedničkom stožeru OSBiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

 

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji u Srbiji

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'