Bosna i Hercegovina     | 05.10.2021. 13:43 |

Potpora predsjednika Vlade HNŽ-a radu CBCC konferencije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. listopada (FENA) - Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u utorak je, uvodnim online obraćanjem, pružio potporu radu Konferencije "Cross Border Coworking Conference" koju zajednički organiziraju Intera Tehnološki park iz Mostara i Inovacijsko-poduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića (Crna Gora), kroz projekt 2 CODE koji je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Dajući potporu samoj agendi odnosno cilju ove konferencije, Herceg je istaknuo kako je poslovna svakodnevnica na globalnoj razini izložena kontinuiranim i često prebrzim mijenama te kako je od ključne važnosti stalno pratiti svjetske trendove i, osobito kada je riječ o poduzetništvu, usklađivati način svoga poslovanja novim okolnostima i izazovima koje otvoreno tržište traži i nudi.

- Posljednjih godina se sve češće susrećemo s pojedincima koji svoje profesionalne obveze obavljaju neovisno o zemljopisnomu prostoru, a trend tzv. freelancera i digitalnih nomada postaje sve popularniji i kod nas. Naravno, u svjetlu svih osobitosti koje naš prostor nudi, i kada govorimo o pogodnoj zemljopisnoj lokaciji i o ukupnom poslovnom okružju, ugodnim ljudima, i neiscrpnim potencijalima prirodnih, povijesnih, turističkih i svih drugih bogatstava kojima raspolažemo, i sami smo svjesni važnosti i potencijala privlačenja digitalnih nomada odnosno njihova povezivanja s ovim našim krajevima - kazao je Herceg. 

Ovo je poglavito, naglasio je, bitno u svjetlu činjenice da je u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH usvojena inicijativa kojom se traži reguliranje boravka digitalnih nomada u BiH odnosno da Vijeće ministara razmatra izmjene i dopune Zakona o strancima, upravo na tomu tragu.

Zahvalio je INTERA Tehnološkom parku i Inovativno-poduzetničkom centru Tehnopolis, na nizu aktivnosti kojima, kako kaže, promoviraju ovaj trend kako bi i BiH postala privlačna toj ciljnoj skupini.

- Čestitam im na prepoznavanju važnosti konferencijskog razmatranja ove teme odnosno silnog potencijala koje ova grana sobom nosi, osobito u ovom vremenu pandemije koje, samo po sebi, od sviju nas traži premosnice i iznalaženja novih mogućnosti ostvarivanja kontakata s ciljem omogućavanja gospodarskoga rasta i napretka - naveo je Herceg.

Inače, na "CBCC" konferenciji će lokalni, regionalni i svjetski stručnjaci tijekom dva dana programa razmjenjivati iskustva i razgovarati o potencijalima zemalja regije kada je riječ o privlačenju digitalnih nomada i razvoju coworking scene.

Konferencija će doprinijeti umrežavanju ključnih aktera u regiji – coworking menadžera, coworkera, digitalnih nomada, freelancera, predstavnika poduzeća i javne uprave, ali i svih onih koji mogu odigrati značajnu ulogu u promociji zemalja ovih prostora kao odredišta privlačnih digitalnim nomadima, iznimno zanimljivoj ciljnoj skupini.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo