Kultura     | 06.10.2021. 07:28 |

Večeras svečano otvaranje Sarajevskog sajma knjiga i učila, više od 100 izlagača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6.oktobra (FENA) - Internacionalni sarajevski sajam knjiga i učila, otvara  se u srijedu 6. oktobra u 10 sati, u dvorani „Mirza Delibašić“ u Centru Skenderija.

Ulaz je slobodan, a prvih pet posjetilaca tradicionalno će dobiti knjige na poklon od organizatora. 

Svečano otvorenje Sajma bit će upriličeno isti dan u 18 sati, a otvorenim će ga proglasiti organizatori i predstavnici kantonalne vlasti.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 100 izlagača iz BiH i regiona.

Promocije i susreti sa autorima održavat će se na centralnom prezentacionom prostoru „Bosanska kuća“, koji će kao i prethodnih godina, biti u fokusu interesovanja izlagača, posjetilaca i medija, ali i mjesto gdje će se posljednjeg dana Sajma, 11. oktobra u 12 sati dodijeliti sajamske nagrade.

Stručni žiri koji čine predsjednica Lejla Alimanović i članovi Aleksandar Knežević i Sarina Bakić odlučivaće o sajamskim nagradama koje će ove godine biti dodijeljene u 15 kategorija.

Novost je što će ove godine biti dodijeljene i posebne nagrade za pet najinventivnijih maski (zaštitnih) posjetilaca Sajma.

Počasni gost Sarajevskog sajma je Crna Gora koju predstavlja Međunarodni sajam knjige iz Podgorice sa reprezentativnim izdanjima crnogorskih državnih kulturnih, naučnih i umjetničkih  institucija te djelima savremenika iz Crne Gore i regiona.

U okviru Sajma bit će obilježeno i nekoliko jubileja, 100 godina međunarodnog PEN-a, 60 godina Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i 30 godina Međunarodnog centra za mir, najavljeno je iz KSC Skenderija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada KS doprinosi unaprjeđenju funkcionalnosti i sigurnosti Centra 'Skenderija'

Centar Skenderija najavljuje svečano otvorenje 'Zimske čarolije' 1. decembra

U Sarajevu okončan Sajam bh. privrede, predstavljeno više segmenata privredne djelatnosti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom