Sport     | 06.10.2021. 09:49 |

UEFA istražuje antisemitski incident u Berlinu

FENA Internet

NYON, 6. oktobra (FENA) - Evropska nogometna federacija (UEFA) pokrenut će istragu protiv njemačkog prvoligaša Union Berlina zbog navodnih antisemitskih uvreda upućenih gostujućim navijačima na utakmici Konferencijske lige protiv izraelskog Maccabija, javlja njemačka  novinska agencija DPA, prenosi STA.

Incident se dogodio u utakmici Konferencijske lige između Union Berlina i Maccabi Haife 30. septembra. Dio navijača domaćeg tima tada se obratio gostujućim navijačima antisemitskim povicima, što je potvrdila i grupa navijača Maccabija, inače članova foruma njemačko-izraelskog saveza. Između ostalog, jedan od domaćih pristalica navodno je pokušao spaliti izraelsku zastavu.

Ovo je bila prva utakmica na olimpijskom stadionu u Berlinu, izgrađenom u doba nacističke Njemačke, u kojoj je igrao izraelski tim. Zbog ograničenja UEFA-e, Union Berlin ne može igrati evropske utakmice na svom stadionu.

Berlinski klub osudio je događaje i najavio saradnju sa berlinskom policijom koja istražuje šta se dogodilo na stadionu 30. septembra, a sada je UEFA najavila svoju istragu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana