Sport     | 06.10.2021. 13:11 |

Nogometašice Venecuele optužile bivšeg trenera za seksualno uznemiravanje

FENA Internet

CARACAS, 6. oktobra (FENA) - Dvadeset četiri vrhunske nogometašice Venecuele putem društvenih mreža otkrile su pravu sliku bivšeg trenera Kennetha Zseremete.

Venecuelanke su optužile 55-godišnjeg trenera za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo "čudovište", objavila je francuska novinska agencija AFP.

- Prošle godine jedna saigračica nam je priznala da ju je Zseremeta seksualno zlostavljao kada je imala samo 14 godina - napisale su venecuelanske nogometašice u zajedničkom saopćenju koje je objavila prva zvijezda i napadačica Atletico Madrida Deyna Castellanos.

- Odlučile smo prekinuti šutnju i otkriti pravu sliku bivšeg trenera, koji je fizički i psihički maltretirao igračice i seksualno ih zlostavljao tokom svog mandata - napisale su venecuelanske nogometašice o sada 55-godišnjem bivšem treneru, dodajući da su mnoge glumice priznale da ih je Zseremeta psihički i fizički maltretirao i uvjetovao njihovo mjesto u reprezentaciji ucjenama. 

Nogometašice Venecuele otkrile su da su znali za postupke bivšeg trenera, ali venecuelanski savez nije odgovorio, pa sada traže od Međunarodne nogometne asocijacije (FIFA), Južnoameričkog nogometnog saveza (Conmebol) i svih drugih nacionalnih saveza da mu zabrane rad u nogometu.

Zseremeta, rođen u Panami, koji također ima venecuelanski pasoš, bio je selektor različitih venecuelanskih odabranih vrsta između 2008. i 2017. Potom je otišao u Dominikansku Republiku, a od prošle godine je bio selektor ženske reprezentacije Paname.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom