Regija     | 06.10.2021. 13:41 |

Središnji ured za Hrvate objavio Javni poziv za prijavu posebnih potreba

FENA Saopćenje

ZAGREB, 6. listopada (FENA) - Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (RH) objavio je 2. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan RH u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2021. godinu.

Ovaj Poziv objavljen je s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje RH s Hrvatima izvan Hrvatske, očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima pripadnicima hrvatskog naroda izvan RH, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Prijava projekata, odnosno prijava za pomoć ugroženim pojedincima podnosi se u elektroničkom i papirnatom obliku.

Nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava dostupnog na mrežnoj stranici "https://eprijave-hrvatiizvanrh.gov.hr/eprijave/" potrebno ga je ispisati, ovjeriti potpisom i pečatom (u slučaju A kategorije) odnosno ispisati i vlastoručno potpisati (u slučaju B i C kategorije).

Nakon toga potrebno ga je, zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku dostaviti poštom na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom "Za Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2021. godinu".

Ako prijavitelj - ugroženi pojedinac (C kategorija) nije u mogućnosti podnijeti prijavu u elektroničkom obliku, može je podnijeti samo u papirnatom obliku putem Prijavnog obrasca C-papirnata prijava.

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je 30 dana od dana objave Javnog poziva i traje zaključno do 4. studenog, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Općina Prozor-Rama objavila javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Delić: Krajem februara javni poziv da se osobe sa invaliditetom zaposle na slobodnom tržištu rada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'