Bosna i Hercegovina     | 06.10.2021. 16:29 |

Vlada Brčkog odobrila sredstva Crvenom križu i neprofitnim organizacijama

FENA Saopćenje

BRČKO, 6. listopada (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je u srijedu prijedloge Odjela za stručne i administrativne poslove vezano za odobravanje donacije i programa utroška sredstava Crvenom križu Brčko distrikta BiH te Odluku o odobravanju programa utroška sredstava s pozicije tekuće donacije neprofitnim organizacijama.

Riječ je o donacijama mjesnim zajednicama za 2021. godinu, u svrhu podmirenja tekućih troškova koji se odnose na komunalne troškove, troškove administracije, poreza, pristojbi i drugo.

Na prijedlog Odjela za gospodarski razvoj, sport i kulturu, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju programa utroška sredstava s ciljem provođenja statističkih aktivnosti od isključivog interesa za Brčko distrikt BiH koje provodi Agencija za statistiku BiH.

Usvojen je i prijedlog Odluke o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju Programa utroška sredstava u korist Razvojno-garancijskog fonda Brčko distrikta BiH za subvencioniranje dijela kamata za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH.

Navedenim Programom reguliraju se korisnici programa subvencioniranja dijela kamata, sredstva programa, maksimalni iznos kredita, namjena sredstava, rok trajanja programa, uvjeti koje treba ispuniti korisnik, postupak odobravanja i kontrola korištenja sredstva i izvješćivanja.

Vlada je usvojila i prijedlog Zaključka o nacrtu Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o lovstvu Brčko distrikta BiH te je razmatran i problem vodoopskrbe u mjesnim zajednicama Brka, Gorice i Bukvički plato kojem će se pristupiti hitnim rješavanjem, priopćila je Vlada Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pojačan rad stručnih timova u osnovnim i srednjim školama u Brčko distriktu

Vlada Distrikta odobrila novčanu pomoć za područja pogođena potresom

Kadrić: Ovo je tragedija kakvu ne pamtimo u Distriktu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana