Bosna i Hercegovina     | 06.10.2021. 16:34 |

Potpisan Protokol o saradnji između MO BiH i predstavništva Fondacije Dogs Trust

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić zajedno sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthew Fieldom potpisao je Protokol o saradnji s Fondacijom Dogs Trust, koju je ovom prilikom zastupala direktorica Međunarodnog dijela Fondacije Karen Reed.

Saradnja Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Dogs Trusta će se implementirati u realizaciji višeplanskih aktivnosti vezanih za veterinarsku obradu pasa na lokacijama OS BiH.

- Potpisivanjem ovog protokola MO i OS BiH potvrđuju opredjeljenost u pomoći na rješavanju pitanja zbrinjavanja pasa lutalica na lokacijama OS BiH - naveo je ministar Podžić.

Ambasador Velike Britanije je u svom obraćanju naveo da su se MO i OS BiH tokom poplava i pandemije pokazali jednako važnim kako za civilni tako i za vojni aspekt života u BiH, te da se životi građana, pripadnika OS BiH i pasa uvezuju ovim protokolom.

- Samo zajedničkim naporima možemo napraviti poboljšanja u svakodnevnim životima, mali, ali važni koraci dovode do velikih promjena - naglasio je Field.

Direktorica Međunarodnog dijela Fondacije Dogs Trust Karen Reed je zahvalila na saradnji MO i OS BiH.

Fondacija Dogs Trust je najveća dobrotvorna organizacija za dobrobit pasa iz Velike Britanije, osnovana 1891. godine. Fondacija za cilj ima da u okviru svoje ekspertize dobrovoljno pomogne lokalne vlasti da uspostave samoodrživi Sistem za upravljanje populacijom pasa u skladu sa državnim Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Galić i Goganović razgovarali s Brayonom o NATO putu BiH

Helez, Galić i Goganović čestitali Ramazanski bajram

Helez razgovarao s Reinertsenom o bilateralno-odbrambenoj saradnji Norveške i BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'