Sport     | 07.10.2021. 13:23 |

NK 'Azot' pobjednik 3. Memorijalnog malonogometnog turnira Zaim Imamović

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7. oktobra (FENA) - Nogometni klub (NK) "Azot“ Vitkovići pobjednik je trećeg memorijalnog malonogometnog turnira "Zaim Imamović“ koji je održan u Goraždu.

Pobjedničkoj ekipi pripao je prelazni te pehar u trajno vlasništvo, drugo mjesto osvojio je FK Goražde, dok je trećeplasirani FK Jahorina.

Na turniru je nastupio i NK Kolina, dok su revijalnu utakmicu odigrale ekipe MUP-a BPK-a i nekadašnje Istočno-bosanske operativne grupe (IBOG).

Turnir su u okviru obilježavanja 26. godišnjice pogibije legendarnog komandanta Zaima Imamovića, organizirali Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde i Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan“ BPK Goražde.

Večeras je u multimedijalnoj sali kompleksa mezarja Kovači u Sarajevu u 18 sati planiran okrugli sto o temi ”Ratni zločini i procesuiranje u BiH”, dok će u subotu 9. oktobra brojne delegacije odati počast jednom od najhrabrijih sinova BiH polaganjem cvijeća na mezaru u haremu Ali-pašine džamije i na spomen obilježju Dujmovska brda.

Komandant Zaim Imamović poginuo je 9. oktobra 1995. godine na treskavičkom visu Čelina iznad prevoja Rogoj, svega nekoliko dana prije uspostave mira u BiH.

Tokom rata šest puta je ranjavan. Sahranjen je u haremu Ali-pašine džamije u Sarajevu, a kasarna Oružanih snaga BiH u Pazariću nosi ime legendarnog komandanta. Posthumno je odlikovan najvišim ratnim priznanjem, značkom "Zlatni ljiljan".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'