Bosna i Hercegovina     | 07.10.2021. 14:16 |

Direktor WIPO-a i izaslanstvo BiH o Strategiji intelektualnog vlasništva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. listopada (FENA) - U sklopu održavanja redovite 62. Generalne skupštine Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo WIPO, generalni direktor WIPO Daren Tang primio je ravnatelja Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipa Merdžu i voditeljicu stalne misije BiH pri UN u Ženevi, ambasadoricu Nerminu Kapetanović.

Ravnatelj Merdžo zahvalio je Tangu na dosadašnjoj suradnji i pomoći koju je WIPO pružio Bosni i Hercegovini naročito kroz pomoć u izradi Strategije intelektualnog vlasništva za BiH koju je pripremio ekspertni tim WIPO-a.

Definirane su i naredne aktivnosti koje će se zajednički realizirati u suradnji WIPO i Instituta za intelektualno vlasništvo BiH koje se odnose na pomoć malim i srednjim poduzećima u reguliranju pitanja vezanih uz intelektualno vlasništvo, kao i analizu doprinosa kreativnih industrija bosanskohercegovačkom gospodarstvu.

Ovom prigodom Merdžo je uručio generalnom direktoru Tangu dvije butelje hercegovačkih vina, žilavke i blatine, uz poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Na sastanku su sudjelovali i zamjenik generalnog direktora WIPO- a Hasan Kleib, zamjenica direktora Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Ljubica Kozić, te ministar-savjetnik pri stalnoj misiji BiH pri UN u Ženevi Nijaz Čardaklija, saopćeno je iz Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Veleposlanica Lucija Ljubić sudjelovala na sastanku WIPO

Susret Šarovića sa direktorom Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo

Generalni direktor WIPO-a u posjeti BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta