Bosna i Hercegovina     | 08.10.2021. 11:06 |

Ambasada SAD - Korumpirani pojedinci trebaju snositi odgovornost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson sastao se 4. oktobra sa ambasadorima i drugim predstavnicima ambasada Austrije, Njemačke, Italije, Nizozemske, Švedske i Velike Britanije kako bi diskutovali o sredstvima, metodama i najboljim primjerima iz prakse koji će obezbijediti da korumpirani pojedinci snose odgovornost za svoja djela radi bolje budućnosti za sve građane BiH.

Ambasada SAD u Sarajevu obavezala se da će sa partnerima koji zagovaraju isti cilj povećati obim razmjene informacija u vezi sa aktivnostima korumpiranih pojedinaca i tako otežati korumpiranim pojedincima u BiH da prisvajaju nezakonito stečena sredstva i investiraju ih u inostranstvu, da će podržati sve lidere u borbi protiv korupcije u BiH, uključujući državne službenike, istraživačke novinare i predstavnike civilnog društva, te da će u javnom prostoru nastaviti svoje zalaganje za borbu protiv korupcije i protiv njenog negativnog uticaja u BiH.

Posvećenost Ambasade SAD tome da korumpirani pojedinci snose odgovornost za svoja djela ogleda se i u preduzimanju novih koraka u smislu poništavanja postojećih ili odbijanja izdavanja novih viza, kako poslovnih tako i turističkih, za putovanja u Sjedinjene Države onim pojedincima koji su umiješani u korupciju, saopćeno je iz te Ambasade.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom