Sport     | 08.10.2021. 13:58 |

FK Željezničar i Pomozi.ba organizuju humanitarnu utakmicu 100 vs 11 (VIDEO)

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - FK Željezničar i Udruženje Pomozi.ba u nedjelju na Stadionu Grbavica organizuju humanitarnu fudbalsku  utakmicu između 100 djece iz sarajevskih škola fudbala i 11 prvotimaca "Plavih".

Predsjednik FK Željezničar Nazif Hasanbegović na pres-konferenciji zahvalio je svima koji učestvuju u ovom projektu i pozvao sve da podrže ovu akciju.

- U FK Željezničar smo bez imalo razmišljanja i dvojbe odlučili da pomognemo u provođenju ove akcije i svega onoga što radi Udruženje Pomozi.ba, jer smo zaista senzibilni kada goivorimo o tom udruženju i svjedočimo već dovoljno dugo vrijemena onome što rade - kazao je Hasanbegović.

Direktor Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić istakao je da je puno firmi i pojedinaca podržalo ovu akciju, te da su kupovinom karata i donacijama pomogli realizaciju projekta.

Naglasio je "da je ova organizacija do sada uradila na stotine raznih humaniratnih događaja, ali da je ovo uistinu najveći".

- Očekujemo veliki odaziv ljudi, koji će podržati ova lijepu priču. Osvrnut ću se posebno na ono gdje sredstva od ovog 'eventa' treba da idu,  za liječenje oboljelih građana. Nažalost, njih je mnogo. Organizacija Pomozi.ba samo do ovog momenta od početka godine za liječenja naših građana donirala je oko 2,5 miliona maraka - kazao je Karalić.

Projekt menadžer Pomozi.ba Jasmin Ligata rekao je da se raduje prilici da 100 dječaka iz sarajevskih Škola fudbala istrči na Grbavici i dobije priliku da igra utakmicu protiv prvotimaca Želje.

- Neće biti nimalo lako ni dječacima ni prvotimcima, ali ono što je najbitnije od svega toga je da sve ide u humanitarne svrhe. Željezničar slavi 100 godina postojanja. Ovo je jedna utakmica koja će obilježiti 100 godina 'gospodina'. Zato smo i dali ime projektu 'Gospodin u humanoj misiji' - izjavio je Ligata.

Prihod od ulaznica i sponzora donirat će se u fond Udruženja Pomozi.ba za liječenje građana Bosne i Hercegovine, a kompanija Mozzart će u isti fond donirati 2.000 KM za svaki postignuti gol prvotimaca Želje.

Prodaja ulaznica vrši se: u shopu FK Željezničar i prostorijama Udruženja Pomozi.ba, ulica Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8.

Utakmica se igra u nedjelju od 19 sati.

Pogledajte https://www.fena.ba/video/6568

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1T91zXhIx1rin3g7YXgl_wiXV9bTFEwnR?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Humanitarna utakmica između 100 djece iz škola fudbala i 11 prvotimaca 'Plavih'

Humane zvijezde BiH i veterani Čelika skupili 11.500 KM za Ajdina i Vedada

Humanitarna malonogometna utakmica za Andija Milasa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo