Bosna i Hercegovina     | 08.10.2021. 14:09 |

Travnik: Ovogodišnji 'Andrićevi dani' u znaku dva velika jubileja

FENA Duško Pucar

TRAVNIK, 8. listopada (FENA) - Ovogodišnja kulturna manifestacija "Andrićevi dani" bit će posvećena dvama velikim jubilejima, najavili su u petak organizatori na konferenciji za mediji u prostorijama JU Gradska knjižnica Travnik.

"Ovogodišnja manifestacija je u kontekstu dva velika jubileja – 60 godina od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću i 45 godina kulturne manifestacije "Andrićevi dani". Shodno tome programi su koncipirani da slave ova dva velika jubileja", rekao je Taik Ganić, ravnatelj Centra za kulturu Općine Travnik.

Amela Bajrić iz JU Gradska knjižnica Travnik naglasila je kako je ta knjižnica pokrenula manifestaciju prije 45 godina što je čini najdugotrajnijom kulturnom manifestacijom ovog tipa u BiH.

"U 45 godina uspostavila se kao najdugotrajnija kulturna manifestacija ovog tipa u BiH. Naša je želja da proširimo manifestaciju u kontekstu nekih drugih sadržaja kako bismo promovirali naš grad i okolinu, kao i kulturni turizam. Pred nama je mjesec dana različitih sadržaja. Imamo i dvije radionice, prva je književna '60 godina od Nobela' a druga medijska i komunikacijska koja ima za cilj propitati razlike među objavama na društvenim mrežama i pisanja vijesti", rekla je Bajrić.

Važnost manifestacije naglasila je i Anela Križanac iz HKC-a Nova Bila, koja je najavila i promociju knjige "Na Vrbasu tekija" Josipa Mlakića.

"Ovo je jako važna manifestacija. Sukladno tome HKC je uzeo učešće sa promocijom knjige 'Na Vrbasu tekija', jednog od naših najvećih živućih autora, Josipa Mlakića. Autor kaže da je ovo andrićevski roman. Za nepuna dva mjeseca doživio je svoje drugo izdanje", rekla je Anela Križanac iz HKC-a Nova Bila.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'