Bosna i Hercegovina     | 08.10.2021. 19:17 |

Inicijativa 'Jer nas se tiče' spremna na suradnju pod određenim uvjetima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. listopada (FENA) - Građanska inicijativa "Jer nas se tiče", koja se zalaže za zatvaranje odlagališta komunalnog otpada na Uborku kod Mostara, priopćila je kako je spremna na suradnju s Gradom Mostarom, ali pod uvjetom da se postave jasni rokovi za zatvaranje i sanaciju odlagališta.

Nakon što je u petak mostarski gradonačelnik Mario Kordić pozvao aktiviste iz spomenute inicijative da povuku tužbu na Plan prilagodbe upravljanja otpadom za deponij Uborak, jer tužba koči cijeli taj proces, iz Inicijative "Jer nas se tiče" priopćili su kako su spremni povući tužbu i surađivati s Gradom u svrhu brzog rješavanja problema deponije.

"Međutim, moramo naglasiti i to da cilj Udruženja nije samo brzo rješavanje ovog problema, nego istovremeno i njegovo rješavanje u korist stanovnika Mostara i cijele doline Neretve! Nakon mnogo neispunjenih obećanja građani, nažalost, više nisu u mogućnosti vjerovati nadležnima na riječ", navodi se dalje u priopćenju.

Stoga, prije povlačenja tužbe, aktivisti traže konkretni rok za zatvaranje deponija (ne duži od 5 godina), zatim rok sanacije i rok za iznalaženje lokacije novog odlagališta.

"Bez konkretnih rokova i potpisanih odluka ne možemo povući tužbu, s obzirom na to da se naše povjerenje, godinama zasnivano na riječima, svakog puta izigralo i građani su oni koji sve ove godine ispaštaju", poručili su iz Građanske inicijative "Jer nas se tiče".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Javna rasprava o Studiji uticaja na životnu sredinu za izgradnju Centra za upravljanje otpadom Brčko distrikta.

U Širokom Brijegu gradi se reciklažni centar vrijedan milijun maraka

Uprava JP Deponija: Radimo u skladu s važećim zakonskim propisima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu