Bosna i Hercegovina     | 10.10.2021. 16:20 |

Dodik: Sastao bih se sa Izetbegovićem i Čovićem, ali bez stranaca

FENA Internet

NOVA TOPOLA, 10. oktobra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je spreman da razgovara s bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

Dodik je istakao da nije tačna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

- Prije dva dana je neko primijetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije tačno. Istina je da je u okviru ambasadora Evropske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizuje sastanak mene, Izetbegovića i Čovića - rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške, javlja Srna, prenosi N1.  

On je naveo da pristaje na taj sastanak samo pod uslovom da nema nikoga od stranaca i dodao da je vjerovatno Izetbegović odbio taj sastanak.

- Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam šta je Izetbegoviću, mada ne bježim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovdje sve svoje pokazali prema Srbima - rekao je Dodik.

- Stranci se ponašaju podsmješljivo i ignorišu sve probleme na koje smo ukazivali u vezi sa Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju da upravljaju nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni sa kim - naglasio je Dodik.

On je istakao da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktuelnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Bećirović - Girgin: Jačat ćemo prijateljstvo i saradnju BiH i Republike Turske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo