Bosna i Hercegovina     | 11.10.2021. 13:10 |

Vlada BPK i sindikat uposlenih u zdravstvu nastavljaju pregovore

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. oktobra (FENA) - Ministar za socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Eniz Halilović i predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata (NSS) radnika uposlenih u zdravstvu BPK-a Emir Baščelija potpisali su Protokol o vođenju pregovora između pregovaračkih timova Vlade i NSS.

Protokolom se definišu uvjeti i način pregovaranja koji bi u konačnici doveli do potpisivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenih u oblasti zdravstva na području BPK Goražde, a kako saznaje Fena, pregovori će biti nastavljeni danas.  

Kolektivni ugovor uposlenih u zdravstvu na području BPK Goražde istekao je prije dvije godine i dosadašnji pregovori sindikata i Vlade, vođeni u nekoliko navrata, nisu dali rezultate.  

Vlada BPK Goražde dala je saglasnost na tekst novog Protokola te pozvala Nezavisni strukovni sindikat radnika uposlenih u zdravstvu da se vrati za pregovarački sto, nakon što je primila k znanju Informaciju Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde o visini sredstava koja se mogu dodatno izdvojiti u budžetu Zavoda u vezi nastavka pregovora i eventualnog zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenih u oblasti zdravstva na području BPK Goražde.

Novi rok za okončanje pregovora ne bi trebao da bude duži od petnaest  dana.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hamas kaže da izraelski prijedlog nije ispunio palestinske zahtjeve, ali da je u razmatranju

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'