Kultura     | 11.10.2021. 20:47 |

Otvoreno Mostarsko proljeće

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 11. listopada (FENA) – Predstavom "Savršeni partner" autora Mire Gavrana, u izvedbi Teatra "Gavran" u ponedjeljak navečer otvoreno je 23. izdanje Dana Matice hrvatske Mostar – Mostarsko proljeće.

Predstavu je režirala Slađana Kilibarda, a u njoj igraju Ana Vilenica, Sven Jakir i Kristina Krepela.

Program Mostarskog proljeća nastavlja se u srijedu, 13. listopada, kada će biti upriličeno predstavljanje knjiga fra Ike Skoke "Franjevci u djelima Ive Andrića". Predstavljanje će se održati u 19 sati u hotelu "Mostar", a u programu sudjeluju prof. dr. Perina Meić, prof. dr. fra Danimir Pezer, Misijana Brkić Milinković i sam autor.

U okviru kazališnog programa na maloj sceni HNK Mostar bit će izvedena predstava "Spremni", autorice Kristine Gavran, u režiji Jelene Kordić Kuret, a 21. listopada na istom mjestu gostuje Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banje Luke s predstavom "Skupština".

U suradnji s HNK Mostar, HNK Šibenik će 5. studenoga na maloj sceni izvesti "Arsenov feral". Riječ je o projektu koji je posvećen Arsenu Dediću, a nastao je po ideji ravnatelja HNK Šibenik Jakova Bilića. Program je namijenjen publici koja voli poeziju, šansonu i profinjenu glazbu.

Planiran je i niz zanimljivih izložbi mladih umjetnika iz Hercegovine. Riječ je o ciklusu kojeg autorski potpisuje Dragan Marijanović, a mlade autore ugostit će Galerija "Rondo". Radi se o izložbama Ane Naletilić pod nazivom "Nije bilo planirano", Megi Kunštek "Šetnja", Natalija Šušnjar s izložbom "This is vol. 2 – manifestacija svijesti više razine" i Tomislav Zovko s izložbom "Silikonologija".

U nastavku programa predviđeno je predstavljanje knjige profesora Ivana Sivrića "Za suvremena pitanja" te monografije "Ferdinand Zovko-Baritonov život za publiku", autora Dragana Marijanovića.

Dječji dan održat će se 9. prosinca u Kosači, u suradnji s manifestacijom "Književni memorijal Krešimir Šego", a nastupit će književnici Miljenka Koštro, Miro Naletilić, Iva Nuić, Zdravka Mila Marijanović, Radica Leko, Sonja Škobić, Ana Šego, Šimo Ešić, Milena Jukić Bandić i Marina Kljajo Radić.

Za prosinac je najavljena izložba Ivana Hercega u Galeriji kraljice Katarine, a riječ je o slikaru i odvjetniku iz Ljubuškog.

Zbog epidemiološke situacije Mostarsko proljeće održava se u jesen, a organizatori, iako su bili prinuđeni reducirati program, vjeruju kako će svatko na ovogodišnjim Danima Matice hrvatske pronaći nešto za sebe.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložba radova babe Penavuše otvorila ovogodišnje Mostarsko proljeće

Mostarskom proljeću i ove godine potpora HT Eroneta

Promocija knjige 'Strateško komuniciranje država' na Mostarskom proljeću

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu