Bosna i Hercegovina     | 12.10.2021. 12:34 |

Čović i Medved o problemima branitelja i njihovim pravima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. listopada (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se u utorak s potpredsjednikom hrvatske vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom s kojim je razgovarao o aktualnoj situaciji i problemima pripadnika HVO-a i braniteljskim pravima, kako bi se ukupni odnosi i zakoni unaprijedili te kako bi se pomoglo braniteljima.

Tijekom sastanka je istaknuto kako su neke dogovorene aktivnosti završene, druge su u tijeku, a treće se još uvijek usuglašavaju i prethodi mnogo napornog rada kako bi se ova oblast uokvirila u prihvatljivu cjelinu, stoji u priopćenju iz HDZ-a BiH.

Sve aktivnosti imaju za cilj poboljšati braniteljsko stanje i utjecati na ishode rezultata vezane uz sve braniteljske.

Također, bilo je riječi o projektima  od posebnog značaja za braniteljske udruge i pripadnike HVO-a, među kojima je naglašeno djelovanje Hrvatskog dokumentacijskog centra, Muzeja HVO-a te Spomen sobe Memorijalnog centra Rujani Livno.

Zaključeno je kako je nužno rješavati probleme koje opterećuju branitelje te nastaviti dobru suradnju s braniteljskom populacijom kako bi se poboljšalo njihovo stanje.  

Uz Čovića sastanku su nazočili i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Zapadnohercegovačke županije  Mladen Begić i predsjednik Vlade Posavske županiije Đuro Topić.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta