Bosna i Hercegovina     | 12.10.2021. 14:33 |

Obilježavanje rođendana Muhammeda a.s. i na području Muftijstva goraždanskog

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 12. oktobra (FENA) - Muslimani širom svijeta u ovom mjesecu obilježavaju rođendan posljednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda a.s., a nizom sadržaja biće obilježen i na području Muftijstva goraždanskog.

Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Refik ef. Čaušević naglašava da je riječ o posebnom događaju za sve vjernike.

- Ove godine je 1450. godina od rođenja našeg voljenog Poslanika a.s i Muftijstvo goraždansko i medžlis su pripremili sadržaje tim povodom. Na nivou muftijstva bit će centralna hutba povodom ovog značajnog datuma, a takođe raspisali smo konkurs za izradu literarnog sastava o temi 'Volimo te Muhamede' te pozivamo sve srednjoškolce sa područja Muftijstva goraždanskog da učestvuju - kazao je ef. Čaušević.

Dodao je da će poseban program ovim povodom u saradnji s muftijstvom organizirati Uprava za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH.

- Poseban program će izvesti studenti Fakulteta islamskih nauka 24. oktobra u Turhan Emin-begovoj džamiji u Ustikolini na podne namazu. Centralna svečanost u povodu 12. rebiul-evvela biće upriličena u nedjelju, 17. oktobra iza akšam namaza u Šudžaudinovoj džamiji u Rogatici. Svi sadržaji održat će se uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi - kazao je ef. Čaušević.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema uručio Povelju 'Turhan Emin-beg' Mehmetu Gormezu i Edinu Ramiću

Na području Muftijstva goraždanskog prikupljena značajna pomoć za Tursku i Siriju  

Bajram-namaz na području Muftijstva goraždanskog klanjan na 67 mjesta

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!